STRONA GŁÓWNAMAPA SERWISU
DERMNEWS
O FIRMIE
KONTAKT
 
a
LATO 2010 Z DSP

                                        LATO 2010 Z DSP  

Szanowni Państwo,

W dniu dzisiejszym chcemy Państwu zaprezentować wyjątkowy dermokosmeceutyk, o zmodyfikowanym w 2010 r. składzie, do wrażliwej skóry tłustej, łojotokowej, w przebiegu łojotokowego zapalenia skóry: NeoStrata® Oil Control Gel 

Łojotokowe zapalenie skóry, choroba przewlekała i nawracająca, oprócz leczenia dermatologicznego, wymaga również długoterminowej medycznej pielęgnacji skóry. Wiele problemów natury estetycznej mają również osoby ze skórą tłusta i łojotokową. Wybór skutecznego i bezpiecznego dermokosmeceutyku jest więc sprawą niezwykle ważną.

Dlatego też proponujemy Państwu tylko za 50%  ceny

NeoStrata® Oil Control Gel 
 

Co należy wiedzieć o NeoStrata Oil Control Gel?

NeoStrata® Oil Control Gel jest dermokosmeceutykiem o lekkim, żelowym, beztłuszczowym podłożu, do pielęgnacji wrażliwej skóry tłustej, odwodnionej, w przebiegu trądziku pospolitego, różowatego, zapalenia łojotokowego skóry.

Zawiera  4% glukonolaktonu (PHA), 4% kwasu migdałowego (AHA), krzemionkę (absorpcja tłuszczu), Asebiol (kompozycja różnych substancji kontrolujących wydzielanie związków tłuszczowych) Witaminy: H, B3, B6, leczących, oczyszczających, kojących i kondycjonujących  skórę. W składzie zastosowano system amfoteryczny, aby osiągnąć łagodne pH (4.0)

Dzięki nowatorskiemu składowi żel działa poliwalentnie (wielokierunkowo): przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie, antyrodnikowo i przeciwstarzeniowo. Kontroluje ilość wydzielanego sebum. Zmniejsza błyszczenie, świecenie się skóry. Glukonolakton  i kwas migdałowy złuszczają martwe komórki naskórka. Zmniejszają wielkość ujść gruczołów łojowych. Nawadniają i wygładzają skórę. Wyrównują jej tonację i poprawiają teksturę. Łagodzą podrażnienia. W rezultacie skóra odzyskuje świeży, zdrowy wygląd. Regularne stosowanie żelu zapobiega pojawianiu się delikatnych bruzd i zmarszczek mimicznych.

Oil Control Gel  jest idealnym kosmetykiem o właściwościach pielęgnacyjno – leczniczych do skóry tłustej narażonej na działanie ekstremalnych warunków atmosferycznych (gorący, wilgotny klimat). Może być stosowany samodzielnie lub w terapii skojarzonej z innymi kosmetykami i/lub lekami. W przypadku stosowania z kosmetykami Oil Control Gel należy nakładać jako pierwszy kosmetyk, a na następnie stosować inny pielęgnacyjny lub kosmetykę kolorową. Z lekami stosować po uprzedniej aplikacji leku na skórę. Nie jest komendogenny (zaskórnikotwórczy), nie powoduje trądziku, nie zawiera środków zapachowych.
Był testowany dermatologicznie. Właściwości przeciwstarzeniowe środków do pielęgnacji skóry zawierających glukonolakton były przedmiotem wielokrotnych badań naukowych. Wyniki tych badań jednoznacznie potwierdzają zasadność użycia glukonolaktonu w celu nawilżenia, zmniejszenia ilości i głębokości pojawiających się zmarszczek, poprawy wiotkości skóry, wyrównania niejednolitej tonacji skóry, szorstkości i wielkości porów w skórze. Sugerują również stosowanie glukonolaktonu w przypadku skóry bardzo wrażliwej, nawet w przebiegu trądziku różowatego i atopowego zapaleniem skóry.

Stosowanie:

 Nałożyć Oil Control Gel na skórę po uprzednim jej umyciu, lecz przed zastosowaniem innych kosmetyków, co zapewni głębokie nawilżenie skóry oraz zminimalizuje jej błyszczenie (świecenie) i ułatwi wykonanie makijażu. Jeżeli ponownie pojawi się błyszczenie, świecenie skóry, żel można aplikować ponownie (tak często jak tego wymaga sytuacja). Olej Control Gel może być stosowany wraz z innymi dziennymi produktami NeoStrata, takimi jak Sheer Hydration SPF 15 (albo Oil Free Lotion SPF 15), zapewniającymi ochronę przeciwsłoneczną dodatkowe nawilżenie i synergistyczne działanie przeciwstarzeniowe

Jak działają aktywne składniki Oil Control Gel?

Krzemionka
Natychmiast poprawia wygląd skóry tłustej i łojotokowej. Redukuje świecenie i błyszczenie skóry. Zapewnia świeży, zdrowy wygląd. Wygładza skórę. Ułatwia wykonanie makijażu,  stabilizuje go, zapobiega jego "spłynięciu" dzięki regulacji wydzielania i absorpcji sebum.
 
Kwas migdałowy
Kwas migdałowy doskonale penetruje łój skórny. Ma dużą zdolność wnikania w głąb gruczołów łojowych, dzięki czemu może wpływać normalizująco na rogowacenie w obrębie lejka gruczołu łojowego, tak jak inne AHA, a także zmieniać florę bakteryjną nie tylko powierzchni skóry, ale także łoju, znajdującego się jeszcze w obrębie struktur gruczołu łojowego i mieszka włosowego. Przeciwdziała fotostarzenie skóry. Posiada istotne działanie rewitalizujące. W sposób widoczny koryguje płytkie zmarszczki, rozjaśnienia nieregularnych przebarwienia naskórkowe o podłożu hormonalnym oraz pozapalne. Bakteriobójcze właściwości kwasu migdałowego przynoszą znaczną poprawę stanu skóry z trądzikiem pospolitym, z obecnością zaskórników i krost zapalnych. Kwas migdałowy nie uwrażliwia skóry na słońce i dlatego może być stosowany przez cały rok, a także - ze względu na brak ryzyka wystąpienia przebarwień - u osób z wysokim fototypem.

Glukonolakton jest ważnym czynnikiem odżywczym w procesie odnowy komórki i naturalnym antyoksydantem skutecznie zwalczającym wolne rodniki oraz wzmacniającym mechanizmy naprawcze, obronne i ochronne skóry przed skutkami promieniowania ultrafioletowego i zanieczyszczeniami środowiska. Obniża ryzyko poparzenia słonecznego. Jest substancją silnie nawilżającą, pomagającą utrzymać prawidłowy, naturalny bilans nawodnienia skóry.
Glukonolakton zwiększa funkcje warstwy rogowej jako bariery, powoduje wzrost nawilżenia naskórka, przyspiesza regenerację komórkową, reguluje metabolizm, zmniejsza przeznaskórkową utratę wody i wrażliwość skóry na podrażnienia, przez co wpływa hamująco na procesy starzenia się skóry, poprawia jej fakturę, ujędrnia ją i wygładza. Wskazaniem do stosowania glukonolaktonu jest łojotok, ŁZS,  trądzik pospolity, szczególnie w przypadku dużej wrażliwości skóry i złej tolerancji miejscowo stosowanych leków, a także trądzik dorosłych, gdzie z uwagi na fizjologicznie, bardziej suchą i wrażliwą skórę stosowanie niektórych leków miejscowych oraz silnych AHA (bez przygotowania skóry) jest czasem niemożliwe. Ze względu na silne właściwości antyutleniające doskonale sprawdza się w trądziku pozostawiającym przebarwienia pozapalne. W badaniach porównawczych skuteczności terapii trądziku pospolitego glukonolaktonem versus nadtlenkiem benzoilu (Australas J. Dermatol., M. J. Hunt, 1992: 33:131-134) pacjenci stosujący 5% nadtlenek benzoilu mieli podobne efekty lecznicze, jak pacjenci leczeni 14% emulsją z glukonolaktonem. Jednocześnie glukonolakton, w przeciwieństwie do nadtlenku benzoilu nie powodował podrażnień skóry.  
Badania kliniczne wykazały, że zewnętrzne stosowanie preparatów zawierających glukonolakton daje kliniczną i subiektywną poprawę zmian posłonecznego starzenia się skóry, włączając w to hiperpigmentację, szorstkość skóry, rozszerzone pory, zmarszczki i delikatne linie.
Glukonolakton nie posiada właściwości drażniących i może być stosowany na skórę bardzo wrażliwą np. w okolicach oczu (na powiekę  dolną i górną) i na czerwień wargową. Posiada natomiast istotne właściwości przeciwzapalne. Ponadto badania wskazują, że może on być również, skutecznym składnikiem kremów ochronnych, wzmacniającym odporność skóry na zewnętrzne czynniki drażniące.


Zacznij każdy piątek od
www.dermservice.com.pl lub zadzwoń do nas pod nr. 22 4644626 lub 22 4644620 lub 500055611

Policz, ile możesz zarobić lub zaoszczędzić, ile możesz mieć satysfakcji  ... z zakupu nowoczesnego, skutecznego i bezpiecznego dermokosmeceutyku tylko za połowę ceny.

 

 

 

30 lipca 2010 r. (piątek)
 
© 2006 DERM-SERVICE POLOGNE  Created by Netventure